fbpx

Als vrouw alleen een huis kopen? Handige tips van 2 vrouwelijke makelaars!

Het voelt spannend én stoer: je gaat alleen een huis kopen als vrouw. Wat je situatie ook is, jij gaat een nieuw begin tegemoet. Soms is dat met een leuke reden (een eerste huis of een nóg mooiere plek), soms na een verdrietige situatie. Als vrouwelijke makelaars vinden wij het mooi dat we steeds vaker vrouwen alleen mogen begeleiden bij de aankoop van hun huis. Vaak krijgen we van die vrouwen één ding te horen: ze missen een sparringpartner bij deze keuze. Díe persoon zijn wij graag voor je. We geven je dan ook graag 6 tips voor als jij in je eentje een huis koopt.

1. Alleen een huis kopen hoef je niet écht alleen te doen

Een huis kopen is niet iets wat je wekelijks doet. Als je alleen een huis gaat kopen, is het extra spannend. Gelukkig hoef je de knoop niet in je eentje door te hakken. Een makelaar helpt je om niets over het hoofd te zien en denkt mee wat voor huis bij jou past.

Als aankoopmakelaar in Amstelveen en omgeving staan wij graag voor je klaar. BorgerSmith is een makelaarskantoor met alleen maar vrouwen. We vinden het daarom extra leuk als we een vrouw alleen kunnen begeleiden bij een woningaankoop. Wij zijn de sparringpartner die aan jouw kant staat en die jou helpt bij de stap naar je (volgende) huis. Zo ben je nooit écht alleen.

Wij helpen je om te besluiten welke woonwensen voor jou belangrijk zijn. Bij bezichtigingen kijken we mee naar aandachtspunten. En besluit je te bieden? Dan helpen we je om een doordacht bod uit te brengen. Ook het koopcontract hoef je niet in je eentje door te spitten. Dat doen wij voor je.

2. Neem geen familie of vrienden mee naar bezichtigingen

We maken weleens mee dat mensen die alleen een huis kopen familie of vrienden meenemen naar bezichtigingen. Zelf raden we dat altijd af. Vaak brengt het je eerder onnodig in de war. Familie en vrienden kijken meestal niet objectief naar een huis. Je vriendin vindt het huis bijvoorbeeld “wel erg ver weg” van haar woning en ziet al voor zich dat jullie wekelijkse borrel sneuvelt. Of je ouders zijn misschien niet gewend om te verbouwen en vinden een huis al snel “te veel werk”.

Iedereen kijkt op een andere manier naar huizen, maar het enige wat telt is dat jij gelukkig wordt in deze woning. Natuurlijk is het leuk als je familie en vrienden inlicht over jouw huizenkoopavontuur. Maar neem naar bezichtigingen liever een makelaar mee die objectief meekijkt dan iemand die er meer bevooroordeeld in staat.

3. Vertel ook hoe je je leven straks voor je ziet

Het is belangrijk om bij de aankoop van een huis naar het hele plaatje te kijken. Voel je je thuis in de omgeving? Past deze plek bij je leefstijl? Voel je je op je gemak in dit huis of in de straat? Juist als je alleen bent, is het belangrijk dat het hele plaatje klopt.

Vraag je daarom af hoe jij je leven in jouw eigen huis straks voor je ziet. Wat doe je graag als je niet aan het werk bent en wat voor huis en omgeving passen daarbij?Wij denken hierin ook graag met je mee. Denk bijvoorbeeld na over vragen als:

  • Spreek je graag met vriendinnen af en vind je het dus belangrijk dat zij in de buurt wonen?
  • Houd je ervan om na het werk nog door de natuur te wandelen (met of zonder hond)? Dan is het misschien fijn als er een park dichtbij is.
  • Vind je het fijn om er makkelijk ’s avonds op uit te kunnen gaan naar het theater, een restaurant of een bioscoop?
  • Heb of wil je een huisdier? Ook met een huisdier houden we rekening in je zoektocht.
  • Wil je niet te ver weg van familie of een ex-partner wonen? Wat vind je belangrijk qua bereikbaarheid?
  • Zie je dit als een huis om lange tijd te blijven wonen of is het eerder een tussenstap?

Sommige van dit soort thema’s kunnen natuurlijk heel persoonlijk zijn. Ook als het gaat over relaties of een eventuele kinderwens. Weet dat je je bij ons als makelaar vertrouwd mag voelen. Hoe beter wij weten wat jij belangrijk vindt, hoe beter we kunnen zoeken naar een woning waarin alles klopt.

4. Verdiep je in je financiële mogelijkheden

Daarmee bedoelen we niet alleen wat je kunt lenen, maar ook wat je wílt lenen. Hoeveel wil je maandelijks maximaal kwijt zijn? Waar voel jij je goed bij? Een hypotheekadviseur kan dat met jou samen bekijken. Dat helpt om naar een woning op zoek te gaan die niet alleen je woonwensen afvinkt, maar waar je ook zonder financiële zorgen in kunt wonen.

Heb je al een koophuis? Dan helpen we je ook om dat gunstig én stressvrij te verkopen. Daardoor kun je meer besteden aan een volgende woning. Bij onze verkooptrajecten is bijvoorbeeld altijd verkoopstyling inbegrepen. Vaak kunnen we dankzij styling je huis al hoger geprijsd op Funda zetten.

5. Schrijf een persoonlijke motivatie bij je bod

We zien regelmatig dat vrouwen die alleen een huis kopen een gunfactor hebben bij verkopers. Het kan dus helpen om een persoonlijke brief bij je bod te schrijven, waarin je vertelt wie je bent en waarom jij jezelf hier ziet wonen. Misschien geeft het je een streepje voor boven andere bieders.

Wij hebben bijvoorbeeld eens een huis aangekocht voor en van een dame alleen. Onze koper kreeg het huis gegund, omdat de verkoper zich in haar herkende.

Los van die brief, helpt het als je een verklaring van de hypotheekadviseur meeneemt. Die kan op papier verklaren dat jij een huis met deze prijs kunt financieren. Dat geeft de verkoper meer zekerheid. Uiteraard kunnen wij je ook goed advies geven over bieden op een huis.

6. Kies voor een makelaar met wie je een persoonlijke klik hebt

En als laatste: ga specifiek op zoek naar een makelaar met wie jij een klik hebt. Het moet iemand zijn bij wie je eerlijk durft te zeggen wat je van een huis vindt en bij wie je ook je verhaal kwijt kunt. De aankoop van een huis is tenslotte niet alleen een zakelijke transactie. Het is ook een gevoelskwestie.

Als mensen samen een huis kopen, kunnen ze veel bij elkaar kwijt. Maar wanneer je alleen een huis koopt, moet je in je eentje afwegen wat jou het beste lijkt. Gelukkig kan een fijne makelaar met je meedenken. Als je alleen een huis koopt, staan wij als makelaar aan jouw kant en helpen we je bij deze keuze. We merken het bijvoorbeeld al snel als jij nog twijfels hebt en stellen je de vragen die jou helpen om knopen door te hakken.

We horen regelmatig van klanten dat ze juist voor ons kiezen omdat wij een vrouwelijk team hebben en ook oog hebben voor het gevoel dat bij een huis komt kijken. We staan bijvoorbeeld altijd voor je klaar bij vragen of zorgen. Niet alleen Mary en Dieuwke, maar ook onze andere collega’s zijn er om je te helpen. En dat doen we maar al te graag.

“Mag ik een knuffel?”

Dit voorbeeld laat mooi zien hoe wij voor een écht persoonlijke benadering gaan:

“Mag ik een knuffel?”, vroeg een klant Dieuwke laatst na hun gesprek. Dieuwke voelde dezelfde neiging en gaf haar direct een stevige omhelzing. De vrouw had haar hele levensverhaal uit de doeken gedaan. Over haar ex-man die was vreemdgegaan. Over haar scheiding. En over hoe ze haar leven weer aan het opbouwen is.

De verkoop van haar appartement was een afsluiting en een nieuw begin tegelijk. Ze had nog geen makelaar ontmoet bij wie ze een goed gevoel had. De meeste makelaars hadden geen oor voor haar persoonlijke verhaal.

Dieuwke maakte samen met de klant een verkoopplan en schakelde een verkoopstylist in, zodat we de woning voor een goede prijs te koop konden zetten. Na de verkoop gaan we samen op zoek naar een nieuw huis waarin de klant een frisse start kan maken. Dieuwke was overtuigd van een mooie toekomst voor haar. En belangrijker: zij gelooft daar zelf ook weer in!

Wil jij alleen een huis kopen? Wij helpen je graag

Sta jij op het punt om alleen een (ander) huis te kopen? Of ben je door omstandigheden gedwongen om die grote stap in je eentje te zetten? Wij helpen je als aankoopmakelaar graag om een huis te vinden dat bij jou en je volgende stap past.

Heb je al ideeën over wat je zoekt? Bel of mail ons. Dan kunnen we samen kijken hoe wij jou kunnen helpen. Wij kijken ernaar uit om je naar jouw nieuwe woning te begeleiden.