fbpx

Waardebepaling huis

Onze bedrijfstaxateurs en woningtaxateurs worden veelvuldig ingezet voor het bepalen van de waarde van de meest uiteenlopende vastgoedobjecten: van studio tot bedrijfspand. De taxatie is een voorwaarde van hypotheekverstrekkers, maar ook bij bijvoorbeeld een echtscheiding of verbouwing kan het belangrijk zijn de waarde van een pand officieel vast te stellen. In Amsterdam, Amstelveen en omgeving, waar de vastgoedmarkt continu in beweging is, kan de waarde van vastgoed lokaal (ver) uiteenlopen. Dat vraagt deskundigheid en kennis van de actuele ontwikkelingen op de (regionale) markt. De erkende makelaars-taxateurs in onze vestigingen in Amsterdam en Amstelveen beschikken daarover.

Gecertificeerde Register Taxateurs (RT)

Onze ervaren NVM-taxateurs zijn ingeschreven bij de erkende taxatieregisters: VastgoedCert (kwaliteitsregister van makelaars), Stichting Nederlands Register voor Vastgoed Taxateurs (NRVT) en TMI (Taxatie Management Instituut). We zijn aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut), dat rapporten van woningtaxaties keurt (valideert) en erop toeziet dat ze voldoen aan de algemene taxatierichtlijnen.

Als gecertificeerd Register Taxateur (RT) voldoen we aan strenge kwaliteitseisen en houden we onze kennis up-to-date door periodieke educatie. We taxeren voor diverse opdrachtgevers en doeleinden: van woningen tot commercieel vastgoed; voor particulieren, ondernemers, gemeenten en rechtbanken. Ook voeren we specialistische taxaties uit voor woningcoöperaties. Op verzoek voeren onze taxateurs spoedtaxaties uit.

De waardebepaling in de praktijk

Voordat onze taxateurs aan het werk gaan, maken ze uiteraard afspraken met de opdrachtgever over de kosten en de benodigde tijd. Zelf zal de opdrachtgever ook de nodige stukken moeten aanleveren. Na de inspectie van de woning of het bedrijfspand begint het meest tijdrovende deel van het werk: het uitwerken van de bevindingen in een deskundig taxatierapport met onderbouwing (referentieobjecten) en juridische documentatie. Dit rapport is een eerste vereiste bij de financieringsaanvraag en vormt de basis voor alle verdere (juridische) procedures. Vanzelfsprekend kunnen alle betrokken partijen volledig vertrouwen op onze register taxateurs.