fbpx

7 aandachtspunten bij het verkopen van een huis in Amstelveen

Van plan om je huis in Amstelveen te verkopen? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd welke verkoopprijs je kunt verwachten, hoe de huizenmarkt er in Amstelveen voor staat en met welke bijzonderheden je rekening moet houden. In dit artikel sommen we ze op.

1. Gemiddelde transactieprijs

Voor welke prijs kun je een huis in Amstelveen verkopen? Op het moment van schrijven (juli 2023) is de gemiddelde transactieprijs € 639.583 euro per woning en € 5.436 per vierkante meter. Daarmee zit Amstelveen een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde van € 393.633 per woning.

De exacte prijs is onder andere afhankelijk van de staat van de woning, of de woning verbouwd moet worden, het energielabel en de locatie. Zo hebben huizen die dichter bij Amsterdam liggen over het algemeen een hogere verkoopprijs.

2. Opkoopbescherming

Sinds 1 juli 2022 is de opkoopbescherming van kracht in Amstelveen. Woningen met een WOZ-waarde € 440.000 en lager mogen daardoor de eerste vier jaar na aankoop niet verhuurd worden. Woning in deze prijsklasse zijn sindsdien een stuk minder in trek bij investeerders.

3. Starterslening

Woningen met een lagere verkoopprijs zijn extra in trek bij jonge Amstelveners. De gemeente Amstelveen vindt het belangrijk dat starters een kans krijgen om in hun eigen stad een huis te kopen en stelt daarom de Starterslening ter beschikking.

Voorwaarden voor deze lening zijn onder andere dat de koper minimaal twee jaar als inwoner van Amstelveen en dat verwervingskosten onder de grens van de Nationale Hypotheekgarantie blijven.

4. Populaire regio

Amstelveen is een populaire stad. Dat zie je wel aan de gemiddelde transactieprijzen genoemd onder punt 1. Er willen veel meer mensen wonen dan dat er huizen staan. Dat maakt dat de meeste woningen die te koop staan veel kijkers trekken en dat overbieden nog steeds aan de orde van de dag is. Uiteraard is ook dit afhankelijk van de staat van de woning en de locatie.

5. Expats en stellen uit Amsterdam

Grote kans dat je je woning in Amstelveen gaat verkopen aan expats of een stel uit Amsterdam. Veel Amsterdammers die klaar zijn voor de volgende stap in hun leven willen een gezinswoning met tuin, zonder de drukte van de grote stad, maar wel vlakbij de stad. Amstelveen is voor hen dan een logische keuze. Voor expats is Amstelveen ook ideaal: dicht bij Schiphol en op korte afstand van de grote bedrijven waarvoor ze veelal werken.

Wanneer je je huis of appartement in Amstelveen gaat verkopen, is het verstandig om rekening te houden met deze doelgroepen. Onze makelaars in Amstelveen spelen hier op in met hun verkoopstyling, foto’s en teksten. Speciaal voor expats vertalen we de verkoopteksten bijvoorbeeld standaard in het Engels.

6. Duurzame woningen zijn in trek

Woningen in Amstelveen met een goed energielabel en een laag energieverbruik trekken veel meer kijkers dan verouderde opknappers. Niet gek natuurlijk: door de hoge energieprijzen zijn de maandelijkse kosten flink hoger in een slecht geïsoleerde woning.

Uit cijfers van Funda blijkt dat huizenzoekers sinds de energiecrisis maar liefst 261% vaker filteren op energielabel tijdens hun zoektocht. Voor een hogere verkoopprijs is het daarom verstandig om eerst eens te kijken of er mogelijkheden zijn om met duurzaamheidsinvesteringen de waarde van de woning te verhogen.

7. Lokale makelaar

Om je woning in Amstelveen te verkopen, schakel je een lokale verkoopmakelaar in. Bij BorgerSmith bereiken we veel geïnteresseerde kijkers via onze social media kanalen en Funda, maar ook regelmatig via ons eigen netwerk. We weten precies voor welke prijs we een Amstelveens woning in de markt moeten zetten en weten welke styling aanslaat bij zoekers in deze regio. En omdat we in de buurt wonen, zijn we flexibel wat betreft bezichtigingen.

Wil je je woning in Amstelveen verkopen? Schakel de ervaren makelaars in van BorgerSmith! Lees meer over onze dienstverlening of neem direct contact op.