fbpx

Hoe zorgt een verkoopstylist voor een hogere verkoopprijs?

Benieuwd hoe je jouw woning sneller én voor een hogere prijs kunt verkopen? Ontdek de magie van verkoopstyling. In dit artikel vertellen we je hoe een verkoopstylist jouw huis een onweerstaanbare make-over geeft.

Belang van de eerste indruk

Wanneer je woning in de verkoop gaat, is de eerste indruk superbelangrijk. De meeste mensen starten hun zoektocht op Funda en beslissen vooral op basis van foto’s of ze een woning willen bezichtigen. Die moeten dus goed zijn. Maar net zo belangrijk is wat er óp die foto’s te zien is.

Wat doet een verkoopstylist?

Een verkoopstylist maakt een woning verkoopklaar. Voor de meeste woningen betekent dat een zo neutraal mogelijke uitstraling die een brede doelgroep aanspreekt. Het doel is om huizenzoekers het gevoel te geven dat de woning bij hen past. Bij duurdere woningen kan de stylist er juist voor kiezen om een wat luxere aankleding te kiezen.

Verkoopstyling is altijd maatwerk. Bij een woning met een smaakvolle inrichting zal de styling minimaal zijn. Maar wanneer bewoners een ‘unieke’ smaak hebben (denk: hartvormig bed of zwartgeverfde muren en plafonds), is er meer werk te doen. En wanneer de woning helemaal leeg is, wordt er tijdelijk een complete inrichting geplaatst.

Verkoopstyling vs interieurstyling

Verkoopstyling is niet hetzelfde als interieurstyling. Waar een interieurstylist je adviseert over een inrichting die bij jouw smaak past, probeert een verkoopstylist een woning juist zo neutraal mogelijk te maken. Het doel is immers niet om er zelf te gaan wonen, maar om de woning zo goed mogelijk te verkopen.

Verkoopstyling door BorgerSmith

Een adviesgesprek met een verkoopstylist is een vast onderdeel van onze dienstverlening. Het zit bij de prijs inbegrepen wanneer je je woning door ons laat verkopen.

Onze stylist doet een walk & talk met verkopers en geeft advies over aanpassingen. Denk daarbij aan: persoonlijke foto’s weghalen, een kast anders neerzetten, een ‘rommelkamer’ als slaapkamer indelen en een muurtje schilderen. Meestal vooral kleine dingen dus. De verkopers bepalen uiteindelijk zelf welke aanpassingen ze ook daadwerkelijk doorvoeren.

Is een woning al helemaal leeg? Dan adviseren we om de woning compleet te laten stylen en in te richten met gehuurde meubels. Onze ervaring leert dat de woning dan sneller én voor een hoger bedrag verkocht wordt.

Wat kost een verkoopstylist?

Het adviesgesprek met de verkoopstylist is een onderdeel van onze dienstverlening. Die zit dus bij de prijs in. Wanneer er een complete inrichting bedacht, gehuurd en geplaatst moet worden zal er een offerte op maat gemaakt wordt. Het exacte bedrag is afhankelijk van de grootte van de woning.

Is een verkoopstylist de kosten waard?

Een goed gestylede woning levert betere foto’s en daardoor meer bezichtigingen op. Dit zorgt weer voor meer biedingen, een hogere verkoopprijs en een snellere verkoop.

Een mooi voorbeeld is een appartement in Amstelveen die wij verkochten. Omdat de verkopers er niet meer woonden, kozen ze ervoor om de woning zonder inrichting te laten fotograferen. In eerste instantie was er weinig interesse en kwamen er geen biedingen. Nadat ze ervoor kozen om toch te laten stylen, was de woning binnen anderhalve week verkocht. En nog boven de vraagprijs ook! Zo hadden de verkopers de kosten voor de styling weer terug en daarbovenop nog een mooie winst gemaakt.

Verkoopstylist inhuren?

Ga je je woning verkopen? Onze klanten adviseren we altijd om een adviesgesprek te doen met een verkoopstylist. En daarna natuurlijk topfoto’s laten maken door een professionele fotograaf. Beiden zijn daarom een vast onderdeel van onze dienstverlening. Meer weten? Neem contact met ons op!