fbpx

Wat doet een makelaar?

Het leven van een makelaar is niet saai. Zeker niet nu de woningmarkt oververhit is en de verkoopprijzen niet op lijken te kunnen. De vraag naar huizen is groot en het aanbod is klein. De oplossingen voor de tekorten op de woningmarkt lijken nog niet in zicht. De makelaar is continu aan het werk om het woningaanbod te combineren met de wensen en behoeften van hun opdrachtgevers.

De dag van de makelaar begint rond 8:15 met het beoordelen van de nieuw te koop gekomen woningen voor de cliënten die een woning zoeken met een aankoopmakelaar. In voorbereiding voor de dag met afspraken leest de makelaar nog een keer de benodigde informatie door. De collega’s van de binnendienst bereiden in het kader van deze afspraken de laatste zaken voor.

11:00 uur

Vandaag wordt een nieuwe woning aangeboden. Hiervoor moeten alle voorbereidingen zijn afgerond. De foto’s moeten perfect zijn voor de Funda presentatie. Het digitale dossier moet compleet zijn. De verkoopbrochures worden besteld. Ook de presentatie voor de etalage wordt besteld. De backoffice maakt zich klaar voor het inplannen van de bezichtigingen van dit nieuw pand. 

11:45 uur

Niet alleen de woningensiteszoals Funda en de eigen website van de makelaar zijn plekken om het aanbod in beeld te brengen. Ook op Instagram laat de makelaar dagelijks zien wat er wordt aangeboden.

13:00 uur

Op naar een woning waar vandaag bezichtigingen staan gepland. De makelaar is  wat eerder aanwezig onder meer om eerst even te kijken hoe de woning eruit ziet. Uiteraardzijn de mooie verkoopbrochures meegebracht en wordt er gezorgd voor een warme ontvangst van de mensen die komen bezichtigen.

15:00 uur

Terug op kantoor laat de makelaar de opdrachtgever van de woning weten hoe de bezichtigingen zijn verlopen. Wat waren de reacties van de kandidaten? Zijn er kandidaten die willen bieden?En wat voor vragen en feedback hebben ze gegeven?

17:00 uur

De makelaar bekijkt de agenda voor morgen. Een koopcontract doornemen met een verkoper die zojuist zijn woning heeft verkocht. Contact opnemen met een verkoper die zijn huis morgen gaat opleveren aan een nieuwe eigenaar. Deze nieuwe dag brengt weer andere afspraken en werkzaamheden.