fbpx

Inspiratie: 7 creatieve manieren om een thuiskantoor te realiseren

Thuiswerken is voor veel mensen in korte tijd de normaalste zaak van de wereld geworden. Tijdens onze Woongeluk-gesprekken krijgen we regelmatig te horen dat mensen graag thuis willen werken, maar er geen plek voor hebben. Verhuizen dan maar? Gelukkig zijn er altijd wel manieren om tóch een fijne thuiswerkplek te realiseren.

1. Kamer opsplitsen

Laten we beginnen met de minst creatieve, maar meest logische oplossing. Een grote slaapkamer, logeerkamer of zolder kan opgedeeld worden in twee kleine kamers. Met een extra tussenmuur, kozijn en nieuwe deur voeg je een aparte werkruimte toe aan je woning. Zo groot of klein als nodig is.

2. Combinatie met logeerkamer

Is je logeerkamer te klein om er een bureau bij te zetten, maar wil je de ruimte niet opofferen voor een thuiskantoor? Vervang dan het bed door een hoogslaper. Lekker knus voor je logees en jij hebt direct voldoende ruimte voor je kantoor. Bijkomend voordeel: door het matras boven je hoofd heb je meteen uitstekende akoestiek tijdens het bellen. Een andere optie is het bed te vervangen door een slaapbank.

3. Kantoor in een apart tuinhuisje

Met een grote tuin is het relatief eenvoudig om een complete extra ruimte aan je perceel toe te voegen. Een tuinhuisje is een superleuk idee voor een thuiskantoor. Je gaat dan echt ‘naar je werk’, maar met een minimale reistijd. Vergeleken met een verbouwing is het ook minder ingrijpend. Zo’n huisje staat in een dag en is relatief betaalbaar.

4. Garage verbouwen tot thuiskantoor

Als je (een deel van) je garage wel kwijt kunt, is dit ook een goede optie. Je hebt niet zoveel last van de verbouwing en wanneer je de extra vierkante meters kunt toevoegen aan je woonoppervlakte, gaat je woningwaarde direct omhoog.

5. Minimalistische werknis

De meeste thuiswerkers hebben genoeg aan een kleine ruimte. Als je bijvoorbeeld op de overloop of op je slaapkamer een kleine nis kunt bouwen (of al hebt), is dat een uitstekende manier om snel een eigen werkplek toe te voegen. Zoals je op onderstaande foto ziet, kan een kleine tussenmuur en een eigen kleur al een eigen hoekje creëren.

6. Uitklapbureau

Geen ruimte in de woon- of slaapkamer om een bureau te plaatsen? Misschien wel voor een uitklapbaar bureau. De ruimte wordt dan alleen benut wanneer je gaat werken en is weer vrij zodra je klaar bent.

Zo zijn er kleine werkplekken die je aan de muur bevestigt en openklapt wanneer je wil werken. Maar er zijn ook complete ergonomische bureaus die je opbergt in een klein kastje op de grond.

7. Thuiswerktafel

Werken aan de eettafel is meestal niet ideaal. Het is niet fijn om elke dag je monitor en overige apparatuur te moeten installeren. Maar wat als je je eettafel in een handomdraai transformeert in een bureau? Dan heb je geen extra ruimte nodig voor je werkplek, heb je geen werkapparatuur die je op moet bergen en is je werkplek binnen een minuut klaar voor gebruik.

We hopen dat je door dit artikel de inspiratie gevonden hebt voor jouw thuiskantoor. Zijn de ideeën uit dit artikel voor jou niet bruikbaar? Vraag dan een Woongeluk-gesprek aan met onze specialisten. We bespreken jouw thuiswerkprobleem en dragen meteen praktische oplossingen aan.