fbpx

Wat doet een aankoopmakelaar voor mij als huizenzoeker?

Klaar om aan jouw huizenjacht te beginnen? Spannend, maar gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Een aankoopmakelaar staat klaar om je te gidsen, adviseren en ontzorgen tijdens elke stap. In dit artikel ontdek je waarom een aankoopmakelaar inschakelen een slimme zet is voor beginnende én ervaren huizenkopers.

Wat doet een aankoopmakelaar voor mij?

In de zoektocht naar jouw droomhuis is de aankoopmakelaar je persoonlijke gids. Met veel verstand van zaken. Ze begeleidt je in het hele proces: van je woonwensen in kaart brengen, geschikte huizen vinden en bezichtigingen regelen, tot onderhandelen over de prijs en zelfs de sleuteloverdracht.

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

De ervaren aankoopmakelaars van BorgerSmith staan klaar om je te begeleiden in jouw huizenjacht in en rond Amsterdam en Amstelveen. Dit zijn onze belangrijkste voordelen:

1. We verdienen onszelf terug

Wist je dat onze expertise je uiteindelijk geld kan besparen? We kennen de lokale markt door en door en weten precies waar kansen liggen om de beste deal te krijgen. Met onze hulp vind je het beste huis binnen je budget.

2. Geen emoties, wel resultaten

We begrijpen dat het kopen van een huis een emotioneel proces kan zijn. Maar bij ons draait alles om resultaten. We kijken nuchter naar elke situatie en laten ons niet leiden door emoties. Dit betekent dat je kunt rekenen op rationeel advies.

3. Onderhandelingskracht

Onderhandelen is een kunst die wij als geen ander beheersen. We kennen de lokale markt én de lokale makelaars als geen ander. Met onze kennis en inzicht zorgen we dat je niet te veel betaalt. Onze focus ligt op het bereiken van de beste prijs voor het huis dat je wilt.

4. Altijd bereikbaar

Het proces van een huis kopen kan behoorlijk overweldigend zijn. Vooral als je nieuw bent in de vastgoedwereld. Maar maak je geen zorgen: we zijn er om je te ontzorgen. Je kunt ons altijd bellen, vragen stellen en je zorgen met ons delen. Wij zorgen voor de details, zodat jij van het avontuur kunt genieten.

5. Professionele begeleiding

Waar jij misschien overweldigd wordt door alle keuzes en stappen, hebben wij ervaring aan onze zijde. Voor ons is het kopen van een huis dagelijkse kost. Zo kunnen we je begeleiden bij elke stap van het proces en je voorzien van deskundig advies.

6. Actief en eerlijk meedenken

Vanuit ons kantoor fungeren we niet alleen als je aankoopmakelaar, maar ook als gesprekspartner en coach. We komen zelf met ideeën qua buurten en huizen en geven eerlijke feedback als bepaalde wensen in onze ogen niet haalbaar zijn.

Heb ik een aankoopmakelaar nodig?

Een aankoopmakelaar is nooit verplicht. Ook zonder kun je een huis kopen. Maar mét een aankoopmakelaar laat je zien dat je een serieuze koper bent, omdat je een eigen adviseur inschakelt. Niet iemand die voor de lol huizen bezichtigt (ja, die mensen zijn er echt!) of misschien nog in de oriënterende fase zit. Nog los van alle andere voordelen zoals hierboven beschreven natuurlijk.

Wat kost het?

De kosten van een aankoopmakelaar bedragen bij de meeste makelaars 1% van de aankoopprijs. Afhankelijk van de prijs van de woning is dit soms meer en soms minder. Maar in ieder geval een vaste prijs voor het gehele traject, hoe lang de zoektocht ook duurt. Ook gelden er opstartkosten. Neem contact met ons op voor de courtage voor jouw zoektocht.

Hoe verloopt het traject?

We begrijpen dat de reis van huiszoeker naar huiseigenaar spannend kan zijn. Zo ziet ons begeleidingstraject eruit, stap voor stap:

 1. Intakegesprek: We beginnen met een goed gesprek. We willen weten wie je bent en wat je zoekt. Het liefst ontmoeten we je op ons kantoor, maar als dat niet lukt, kunnen we bijvoorbeeld ook via Zoom kennismaken.
 2. Dagelijks aanbod: Elke dag speuren we de markt af. We bekijken nieuw aanbod en selecteren handmatig geschikte woningen. We kijken niet alleen op Funda, maar krijgen ook tips door van bevriende makelaars. Zo zijn we er vaak net wat eerder bij. Als we iets vinden wat past bij jouw wensen, sturen we het direct door.
 3. Documenten doornemen: Als je interesse hebt in een woning, nemen wij de documenten door die bij het huis horen. Zo bespaar jij tijd. We pluizen alles grondig uit en bespreken de bevindingen met jou. Denk daarbij aan de staat van de woning en mogelijke verbouwingen om er écht jouw droomhuis van te maken.
 4. Bezichtiging: Geïnteresseerd? Dan plannen we de bezichtiging. Natuurlijk gaan we met je mee. We bekijken niet alleen de buitenkant, maar letten ook op de technische staat van de woning.
 5. Strategie bespreken: Als je er voor wilt gaan, denken we na over de beste strategie. Wat is een reële prijs? Moeten we overbieden of onderhandelen? Daarbij hebben we vaak aan een half woord van de verkopend makelaar genoeg om een goede inschatting te maken.
 6. Koopakte en leveringsakte: Zodra de deal rond is, begeleiden we je bij het tekenen van de koopakte en leveringsakte. We nemen de documenten door en bespreken deze met je. Ook gaan zelfs mee naar de notaris.
 7. Sleuteloverdracht: Bij de sleuteloverdracht zijn we er ook We zorgen ervoor dat de woning in goede staat wordt opgeleverd en helpen je met de inspectie.
 8. Nazorg: Onze hulp eindigt niet na de overdracht. Als er gebreken opduiken, gaan we in gesprek met de verkoper. We staan je bij gedurende het hele proces.

Kortom: we nemen je echt bij de hand gedurende het hele traject. Vanaf het moment dat je jouw droomhuis vindt tot aan de sleuteloverdracht en zelfs daarna. We zijn er om de reis zo soepel mogelijk te maken, zodat jij met een gerust hart je nieuwe thuis kunt betreden.

Lees ook: Klantverhaal: Overboden worden en tóch het huis kopen

Hoe herken ik een goede aankoopmakelaar?

Het kiezen van de juiste aankoopmakelaar is essentieel voor een succesvolle huizenjacht. Maar hoe weet je of je een goede hebt?

 • Een eerste tip is om de reviews op Google en reviews op Funda te bekijken. Dit zijn objectieve beoordelingen, die niet verwijderd of aangepast kunnen worden.
 • Check of de makelaar goed bereikbaar is en snel kan schakelen. Dit test je door een mailtje te sturen. Hoe lang duurt het voordat de aankoopmakelaar reageert? Of bel naar kantoor, dat is nog persoonlijker.
 • Zodra je in contact bent, controleer je of de aankoopmakelaar met je meedenkt. Worden er verdiepende vragen gesteld naar jouw wensen tijdens de kennismaking? Gaan ze actief op zoek naar woningen, of plannen ze alleen bezichtigingen voor huizen die je aandraagt?

Een woning kopen in Amstelveen, Amsterdam of omgeving? Schakel de ervaren aankoopmakelaars van BorgerSmith in! Lees meer over onze dienstverlening of neem direct contact op voor meer informatie.