Waardebepaling huis Amstelveen

De waarde van vastgoed in Amstelveen, Abcoude, Vinkeveen, Uithoorn, Mijdrecht, Wilnis en Aalsmeer en omringende gemeenten kan lokaal sterk verschillen. Van onze taxateurs vraagt dat niet alleen deskundigheid, maar ook up-to-date kennis van de ontwikkelingen in de (regionale) markt. De bedrijfstaxateurs en woningtaxateurs die opereren vanuit onze vestiging in Amstelveen weten er alles van. Ze worden veelvuldig ingezet voor het bepalen van de waarde van de meest uiteenlopende vastgoedobjecten. Voor waarde-inschatting in de ruime regio rond Amstelveen zijn onze erkende makelaars-taxateurs dan ook de aangewezen deskundigen.

Gecertificeerde Register Taxateurs (RT)

Onze gecertificeerde Register Taxateurs blijven bij in hun vak door periodieke educatie en dankzij hun brede inzetbaarheid. Het zijn bedrijfstaxateurs en woningtaxateurs die werken voor diverse opdrachtgevers en doeleinden. We voeren onder andere taxaties uit voor particulieren, ondernemers, gemeenten en rechtbanken. Maar ook woningcoöperaties behoren tot onze klantenkring, voor specialistische taxaties. We zijn aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en leveren NWWI-gevalideerde taxatierapporten voor hypotheekaanvragen. Op verzoek voeren onze taxateurs spoedtaxaties uit. Uiteraard zijn onze taxateurs ingeschreven bij de erkende taxatieregisters: VastgoedCert (het kwaliteitsregister van makelaars), de Stichting Nederlands Register voor Vastgoed Taxateurs (NRVT) en TMI (Taxatie Management Instituut).

De waarde-inschatting in de praktijk

Voorafgaand aan een opdracht voor taxatie maken onze taxateurs uiteraard afspraken met de opdrachtgever over de kosten en de benodigde tijd. De opdrachtgever levert zelf de nodige stukken aan. Na de inspectie van de woning of het bedrijfspand in de regio Amstelveen werkt onze taxateur de bevindingen uit in een deskundig taxatierapport met onderbouwing (referentieobjecten) en juridische documentatie. Dit rapport is een eerste vereiste bij de financieringsaanvraag en vormt de basis voor alle verdere (juridische) procedures. Het spreekt voor zich dat alle betrokken partijen volledig kunnen vertrouwen op onze register taxateurs.