fbpx

Waardebepaling huis Amstelveen

Op zoek naar een goed en betrouwbaar NWWI taxatierapport voor je woning in Amstelveen? De geregistreerde taxateurs van BorgerSmith helpen je graag. Wij zijn al jaren actief in Amstelveen en kunnen daardoor een woning op de juiste waarde schatten.

Waarom een taxateur?

Er zijn verschillende redenen om een taxatie in Amstelveen uit te laten voeren. Dit zijn de meest voorkomende redenen waarvoor mensen bij ons aankloppen.

 • Hypotheek verkrijgen. Voordat je een lening krijgt, wil de bank eerst weten wat een huis waard is. Een waardebepaling middels een NWWI taxatierapport is daarvoor vereist.
 • Hypotheek aanpassen. Om de hypotheek te verhogen (bijvoorbeeld voor een verbouwing of tweede huis) moet opnieuw een NWWI taxatie plaatsvinden. 
 • Scheiding. Bij uitkoop van één van de partners is een objectief waarderapport van belang om het te betalen bedrag te bepalen.
 • Erfenis. Wanneer je (samen met andere familieleden) een woning in Amstelveen erft, kan het van meerwaarde zijn om een taxatie uit te voeren. Zeker om het uitkoopbedrag te bepalen wanneer een familielid de woning wil betrekken.

Juiste waardebepaling van de woning

Om de hypotheek te krijgen voor je huis of appartement in Amstelveen, is het bij een taxatie van belang om de juiste waarde aan een woning te geven. Wat is een woning écht waard? Snel en goedkoop is niet altijd de beste optie.

Een NWWI taxatierapport van BorgerSmith is soms wel 200 pagina’s dik. We beoordelen niet alleen de woning zelf, maar vergelijken het ook met soortgelijke objecten in de buurt. Zo weten we zeker dat we een goede waardebepaling doen.

Onze voordelen

 • NWWI certificaat. Onze taxatierapporten voldoen aan alle eisen voor de aanvraag van een nieuwe hypotheek of de verhoging van een bestaande.
 • Lokaal bekend. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring als taxateur en makelaar in Amstelveen. We kennen de lokale huizenmarkt als geen ander en kunnen woningen beter op waarde schatten dan taxateurs die hier niet vandaan komen.
 • Onafhankelijk. We beoordelen echt alleen de woning en hebben geen belang bij een andere waarde dan de juiste.
 • Complete ontzorging. We halen zoveel mogelijk informatie uit openbare registers, waardoor je zelf maar weinig gegevens hoeft aan te dragen.

Gesprekspartner bij lastige situaties

Soms wordt een waardebepaling aangevraagd in emotionele of lastige situaties. Zoals bij een scheiding of overlijden. In dat soort situaties voeren wij niet alleen een koude waardebepaling uit, maar treden wij ook op als gesprekspartner en adviseur. Met tact en betrokkenheid.

Taxatie in Amstelveen

Onze taxateurs weten een woning in Amstelveen altijd op waarde te schatten. We zijn als geen ander op de hoogte van de lokale huizenmarkt en bezitten de juiste certificaten én ervaring om een goed en betrouwbaar taxatierapport op te stellen. We zijn aangesloten bij VastgoedCert, NRVT en zijn uiteraard NWWI gecertificeerd.

Hoe verloopt een taxatie?

Een woning laten taxeren in Amstelveen verloopt bij BorgerSmith in drie stappen.

 1. Documentatie. We verzamelen alle benodigde stukken. De meeste halen we uit openbare registers, zodat je daar zelf geen werk aan hebt. Eventuele verbouwingsspecificatie en plattegronden lever je zelf aan.
 2. Inspectie op locatie. We komen langs bij je woning in Amstelveen en zijn ongeveer een half uur in en rond de woning. We bekijken de vloeren, isolatie, afwerking, mate van luxe, staat van het onderhoud, indeling, oppervlakte, duurzaamheidsinvesteringen en meer. We maken overal foto’s van en meten de ruimten.
 3. Taxatierapport. Hier zit het meeste werk in. We werken onze bevindingen uit in een rapport en nemen alle documenten door, ook eventuele jaarstukken en notulen van de VvE bijvoorbeeld. We vergelijken de woning met drie soortgelijke woningen in de buurt. Daarbij kijken we niet alleen naar prijs en oppervlakte, maar ook naar bouwjaar, perceel, energielabel en nog veel meer. Tot slot voeren we een correctie met de prijsontwikkeling uit, geven we onze waardebepaling en schrijven we een toelichting. Dit rapport ontvang je van ons als digitaal bestand.

Taxateur in Amstelveen nodig?

Een betrouwbaar en kwalitatief taxatierapport voor jouw woning in Amstelveen nodig? Neem contact op met één van onze taxateurs voor meer informatie of het maken van een afspraak.