fbpx

Waardebepaling huis Aalsmeer

De waarde van vastgoed in Aalsmeer is onderhevig aan snelle veranderingen. Van onze bedrijfstaxateurs en woningtaxateurs vraagt dat deskundigheid, maar zeker ook kennis van de actuele ontwikkelingen op de Amsterdamse vastgoedmarkt. Ze opereren dagelijks op deze markt; hun kennis is volledig up-to-date. Bovendien worden ze ingezet voor het bepalen van de waarde van de meest uiteenlopende vastgoedobjecten: van studio tot bedrijfspand, van nieuwbouw tot monument, van sociale huurwoning tot grachtenpand. Voor het bepalen van de waarde van vastgoed in Aalsmeer zijn onze erkende makelaars-taxateurs dan ook de aangewezen deskundigen.

Gecertificeerde Register Taxateurs (RT) in Aalsmeer

Naast de kennis en ervaring die onze makelaars-taxateurs dagelijks in de praktijk opdoen, zijn ze als gecertificeerd Register Taxateur (RT) verplicht hun kennis up-to-date te houden door periodieke educatie. We taxeren voor diverse opdrachtgevers en doeleinden: van woningtaxaties tot taxaties van commercieel vastgoed; voor particulieren, ondernemers, gemeenten en rechtbanken. Ook voeren we specialistische taxaties uit voor woningcoöperaties. We zijn aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en leveren NWWI-gevalideerde taxatierapporten voor hypotheekaanvragen. Op verzoek voeren onze taxateurs spoedtaxaties uit.

Onze taxateurs zijn ingeschreven bij de erkende taxatieregisters: VastgoedCert (kwaliteitsregister van makelaars), Stichting Nederlands Register voor Vastgoed Taxateurs (NRVT) en TMI (Taxatie Management Instituut).

De waardebepaling in de praktijk

Voordat onze taxateurs aan het werk gaan, maken ze uiteraard afspraken met de opdrachtgever over de kosten en de benodigde tijd. Zelf zal de opdrachtgever ook de nodige stukken moeten aanleveren. Na de inspectie van de woning of het bedrijfspand begint het meest tijdrovende deel van het werk: het uitwerken van de bevindingen in een deskundig taxatierapport met onderbouwing (referentieobjecten) en juridische documentatie. Dit rapport is een eerste vereiste bij de financieringsaanvraag en vormt de basis voor alle verdere (juridische) procedures. Vanzelfsprekend kunnen alle betrokken partijen volledig vertrouwen op onze register taxateurs.