fbpx

Voorbehoud financiering

Wij merken dat er onduidelijkheden zijn over het bieden mét of zonder voorbehoud van financiering. Daarom hierbij een toelichting over dit onderwerp.

Een ‘voorbehoud van financiering’ geeft de koper tijd om na het tekenen van de koopakte de financiering (hypotheek) in orde te maken. Als je geen bank nodig hebt dan kun je het voorbehoud met een gerust hart laten vervallen en doe je een bod ‘zonder voorbehoud van financiering’. Hiermee maak je de bieding extra aantrekkelijk voor de verkoper, deze hoeft immers niet te wachten totdat de financiering van de koper rond is.

Nu kregen wij de vraag: heeft iedereen die zonder voorbehoud biedt nu écht het hele bedrag op de bank staan?
Ons antwoord hierop is: Nee. Een koper neemt soms heel bewust het risico om zonder voorbehoud van financiering te bieden. De koper heeft dan niet het gehele bedrag op de rekening staan maar weet vrijwel zeker dat de bank wel akkoord gaat. Hieraan zitten natuurlijk risico’s; als de financiering onverhoopt niet rond komt, dan kun je voor een hoge boete komen te staan. Laat je daarom altijd goed vooraf adviseren!

Ben je benieuwd of je kunt bieden zonder voorbehoud? Wij brengen je graag in contact met een hypotheekadviseur die bij jou past.