fbpx

Ik voel me niet thuis in het huis van mijn partner. Wat nu?

Intrekken bij je partner kan behoorlijk wennen zijn. Vooral als er al een complete inrichting met alles erop en eraan aanwezig is. Misschien voelt het huis gewoon niet als jouw plekje, of ligt de locatie je niet. Laten we kijken naar mogelijke oplossingen.

1. Bespreek je gevoelens met je partner

Het belangrijkste is om je gevoelens te bespreken met je partner. Vertel hem of haar wat je dwars zit, wat je zou willen veranderen en waarom. Misschien heeft je partner wel slimme ideeën om het huis meer van jou te laten voelen. Weten dat je er samen aan werkt, kan al een bevrijdend gevoel geven.

2. Mix it up

Is de woonstijl van je partner heel anders de jouwe? Dan zijn er toch mogelijkheden om er een gezamenlijk huis van te maken. Kijk naar de spullen en mix ze op een manier die jullie beiden leuk vinden. Zorg wel dat het niet een allegaartje wordt. Het is belangrijk dat jullie samen een stijl vinden die bij jullie past en waar jullie je beiden fijn voelen.

3. Creëer je eigen plekje

Van een ruimte die over is, kun je helemaal je eigen plekje maken. Een werkkamer, hobbykamer of gewoon een chill room. Als er geen extra kamer is, kun je ook overwegen om een roomdivider te plaatsen of er een muurtje bij te laten zetten om zo je eigen plekje te creëren.

4. Financiën bespreken

Samenwonen betekent van twee naar één hypotheek (of huurbedrag) gaan. Als het goed is, komt er dus wat besteedbaar geld vrij. Bespreek de financiën en maak een plan om het huis meer van jullie te maken. Spreek af om bijvoorbeeld te sparen voor een nieuw huis of om het huis te verbouwen. Maak hierbij ook een tijdsplanning, zodat je weet waar je aan toe bent.

5. Samen de schouders eronder

Als je je partner laat zien dat je er samen wat van wilt maken, kan dit heel motiverend werken. Maak samen een stappenplan om het huis meer naar jullie smaak te maken. Bespreek wie wat gaat doen en maak er een gezamenlijk project van.

6. Verhuizen naar een andere locatie

Als de locatie echt niets voor je is en je je hierdoor niet thuis voelt, dan is het misschien beter om te verhuizen naar een plek waar je wel wilt wonen. Bespreek dit met je partner en bekijk samen de mogelijkheden.

7. Laat het verleden met rust

Sommige mensen vinden het lastig om te bedenken dat hun partner hier met een ex gewoond heeft. Als dit voor jou moeilijk is, moet je je afvragen of je hier overheen kan zetten. Als dat niet gaat, kun je samen een nieuw huis zoeken waar jullie een frisse start kunnen maken.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om je wél thuis te voelen in het huis van je partner. Het belangrijkste is om erover te praten en samen naar oplossingen te zoeken. Een gezamenlijk huis kan heel waardevol zijn, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat jij je er ook thuis voelt.

Hervind jouw woongeluk

Voel je je niet thuis in het huis van je partner en krijg je geen oplossing gevonden? Maak gebruik van de jarenlange ervaring van onze makelaars en plan nu een Woongeluk-gesprek. We bespreken jouw woondilemma’s en dragen meteen praktische oplossingen aan. Zo vind jij je woongeluk weer terug!