fbpx

Huis verkopen? Wij geven je tips

De beslissing is genomen: je gaat je huis verkopen. Natuurlijk wil je dat dit soepel, zorgeloos en voor een goede prijs gebeurt. Bij BorgerSmith geven we je graag vijf handige tips, zodat je vandaag al kunt beginnen met de voorbereidingen. Na het lezen van onze tips ben je al een stap dichterbij de verkoop van je huis!

1 – Geef je huis een goede inrichting

Wanneer je van plan bent om je huis te verkopen, is het belangrijk dat het huis goed is ingericht. Bij BorgerSmith werken wij met een verkoopstyliste, die je professioneel en persoonlijk advies geeft voor het interieur. Op deze manier zorgen we samen voor het beste verkoopresultaat.

2 – Zorg ervoor dat de buitenruimte ook in orde is

Heb je een tuin, balkon of dakterras? Maak deze in orde voor de bezichtigingen. Haal bijvoorbeeld onkruid tussen de tegels weg, vervang de plantenpotten van nieuwe planten en maak je tuinset schoon. Ook de voortuin is belangrijk om op orde te maken, want dit is het visitekaartje en het eerste wat de potentiële kopers zullen zien.

3 – Bepaal een goede vraagprijs met een verkoopmakelaar

Hoe weet je hoeveel je woning echt waard is? Hiervoor is het goed om een verkoopmakelaar in te schakelen voor persoonlijk en deskundig advies. De verkoopmakelaars van BorgerSmith doen er alles aan om het beste resultaat te behalen en jouw belangen te behartigen bij de verkoop van je woning. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, maar een te lage vraagprijs is ook niet erg gewenst. De juiste verkoopmakelaar zal je goed adviseren op basis van de ontwikkelingen omtrent de huizenmarkt.

4 – Maak goede foto’s

De foto’s van je huis spelen een belangrijke rol bij de verkoop. Woningfotografie lijkt eenvoudig, maar dat is het echter niet. Laat een professional dus de foto’s maken. Onze fotograaf maakt foto’s voor een professionele presentatie op Funda. Bovendien is het van groot belang dat je huis wordt gefotografeerd wanneer het zonnig is. Licht verkoopt en het huis ziet er het beste uit als het licht optimaal is.

5 – Marketing is belangrijk

Een huis verkopen vraagt om een grondige strategie, dus niet alleen een bord met ‘te koop’. Ook zal een goede advertentie op Funda niet voldoende zijn. De ideale combinatie is een goede marketingstrategie, timing en een netwerk. Verkoopmakelaars zullen samen met je zitten om de beste verkoopstrategie te bedenken.

Conclusie

Kortom, met onze handige tips kom je al een stapje dichterbij de verkoop van je huis. Zorg ervoor dat je geadviseerd wordt door de juiste professionals. Ben je daarnaast ook nog op zoek naar een nieuwe woning? Dan staan onze aankoopmakelaars je graag bij. Neem contact op met BorgerSmith voor al je vragen.