fbpx

De voordelen van een verkoopmakelaar

Waarom zou je een makelaar inschakelen om je huis te verkopen? In deze verkopersmarkt zou de verkoop van je huis tochbijna vanzelf moeten gaan. Of toch niet? In dit artikel zetten we de voordelen van een verkoopmakelaar op een rijtje. Dan kun je zelf beslissen of het inschakelen van een verkoopmakelaar de investering waard is.

  1. De verkoopmakelaar weet alles van het verkoopproces. Jouw verkoopmakelaar begeleidt het verkooptraject van A tot Zenzorgt ervoor dat je in elke stap op tijd de juiste informatie krijgt.
  2. De makelaar wil bij het eerste kennismakingsgesprekde intake van alles over de woning enjullie situatie weten. Waarom wil je verkopen? Welke verwachtingen heb je van het verkooptraject?Enwat verwacht je voor toegevoegde waarde van het inzetten van een verkoopmakelaar?
  3. De makelaar zal samen met julliede woning bezichtigen. Op basis van deze bezichtiging geeft de verkoopmakelaar een advies over de vraagprijs. Ook geeft hij of zij tips hoe je het huis het beste kunt presenteren bij de komende bezichtigingen. Een kleine reparatie of een lik verf kanervoor zorgen dat de woninger (nog) beter uit ziet.
  4. De makelaar zorgt ervoordat alle benodigde (juridische) informatie van het huis in een digitaal dossierbeschikbaar is. Een potentiële kandidaat heeft zo de beschikking over de juiste informatie. De verkoopmakelaar laat ook professionele foto’s maken en een video zodat de presentatie voor Funda echt compleet is.  
  5. De makelaar zal een voorstel doen voor de vraagprijs. Dit advies is onder anderegebaseerd op de recente gemaakte transactie prijzen en op het aanbod in de markt. De vraagprijs is een marketing tool. Een te hoge vraagprijs kan leiden tot te weinig bezichtigingen en een te lage vraagprijs voor een te lage opbrengst. De vraagprijs moet met zorg worden vastgesteld zodat er voldoende serieuze kijkers komen.
  6. De makelaar plant de bezichtigingen met potentiële gegadigden. Ook begeleidt demakelaar de bezichtigingen enbeantwoordt daarbijalle vragen van potentiële kopers.
  7. De makelaar heeft een groot netwerk en kent de woningmarkt. Daarom is de kans grootdat hij of zij al potentiële kopers kent.  
  8. De makelaar zorgt ervoor dat het onderhandelingsproces of biedingsproces in goede orde verloopt. De ontvangen biedingen worden alle besproken met de verkoper. De makelaar adviseert niet alleen op basis van de geboden prijs, maar ook op basis van de daarbij behorende voorwaarden.
  9. Na het accepteren van het bod begeleidt de makelaar het maken van de afspraak bij de notaris en zorgt dat alle afspraken juist in de koopakte worden vastgelegd.  
  10. In de periode tussen het ondertekenen van de koopakte en de sleuteloverdracht staat de makelaar ook klaar voor vragen.In aanloop naar de overdracht van het pand kan de makelaar nog steeds behulpzaam zijn om alle vragen die er op je pad komen te beantwoorden.

Met het inschakelen van een makelaar voor de verkoop van je huis, zorg je ervoor dat je professioneel begeleid wordt enmeer rust hebt in het verkoopproces. Hij of zij is de expert en zorgt ervoor dat alles op de juiste manier verloopt. Het belangrijkste is natuurlijk dat het huis verkocht wordt voor de juisteprijs en de beste voorwaarden.