fbpx

De voordelen van een aankoopmakelaar

Waarom zou je een makelaar inschakelen bij de aankoop van je huis? Heeft een makelaar toegevoegde waarde? In dit artikel zes voordelen van het inschakelen van een aankoopmakelaar om jouw huis te vinden en te kopen.

  1. De makelaar kent de woningmarkt als geen ander. De makelaaris op de hoogte van al het woningaanbod. Somswateerder dan het huis wordt aangeboden opFunda. Dus als je een makelaar inschakelt die weet wat je zoekt dan is dat een voordeel.
  2. De makelaar die is aangesloten bij de NVM, volgt jaarlijks verplicht een opleidingstraject. Hij of zij mag zich pas NVM-makelaar noemen als ereen vastgesteld opleidingstraject is gedaan.
  3. De makelaar heeft verstand van de bouwkundige staat vanpanden. Hij of zij is opgeleid om een pand bouwkundig te kunnen beoordelen. De makelaar kijkt samen met jou en laat weten waar je op moet letten als je een huis bekijkt. Dat zorgt ervoor dat je minder risico loopt op onverwachte situaties.
  4. De makelaar onderhandelt namens jou. Hij of zij weet op welkemanier er geboden moet worden om de meeste kans te maken. Zeker op dit moment is het belangrijk dat een bod niet alleen uit een bedrag bestaat maar dat er ook andere voorwaarden worden benoemd. Bijvoorbeeld de opleverdatum, wel of geen voorbehoud voor financiering, etc. Ook hier brengt de kennis van de makelaar toegevoegde waarde voor jou.
  5. De makelaar weet van A tot Z hoe het aankoopproces verloopt. Waar moet je als potentiële koper rekening mee houden? Wanneer moet je de financiële zaken op orde hebben?
  6. De makelaar kent ook de partijen die wellicht nodig zijn in het aankoopproces. De hypotheekadviseur, de bouwkundige voor het geval er een bouwkundig keuring nodig is en de notaris voor de afhandeling van de koop.
  7. Als je een makelaar inschakelt dan weet je ook dat de waarde van het pand overeenkomt met de waarde die nodig is voor het verkrijgen van jouw financiering.

Het lijkt misschien voordelig om zonder een aankoopmakelaar een huis te kopen maar de nadelen wegen absoluut niet op tegen de voordelen. Het inschakelen van een aankoopmakelaar helpt je om met minder stress de zoektocht naar jouw huis te voltooien en de juiste woonbeslissing te maken!