Molenweg 38, Amstelveen

€ 1.325.000,- k.k.

Kenmerken

Te koop

  • Bouwjaar: 1936
  • Woonoppervlakte: 185 m2
  • Aantal kamers: 9
  • Perceel oppervlakte: 233 m2

Deel dit aanbod

Plattegronden

x

Bezichtiging aanvragen

Omschrijving

Aan de Molenweg in een geliefde en kindvriendelijke wijk mogen wij dit herenhuis met garage en eigen oprit aanbieden.
Deze royale woning heeft maar liefst zes slaapkamers, twee badkamers en diverse originele details zoals glas-in-lood deuren. Het betreft een jaren ’30 woning waar de huidige eigenaren diverse duurzaamheidsmaatregelen hebben getroffen. Dit heeft geresulteerd in een energielabel A.

Aan de overzijde van de weg treft u de ingang van het Broersepark. Ook het Amsterdamse Bos en de horeca en winkels van de Amsterdamseweg zijn op loopafstand. Het Oude Dorp en het Stadshart van Amstelveen zijn tevens zeer nabij gelegen.

Bouwjaar 1936, netto woonoppervlakte 185 m², bruto vloeroppervlakte 243 m², inhoud 737 m³.

For English see below!

Indeling:
Begane grond: via de voortuin, waar voldoende plaats is voor een zitje, betreedt u door de prachtige ronde voordeur de woning. Het tochtportaal is voorzien van een marmeren lambrisering en geeft toegang tot de ruime hal. In de hal valt direct de ruimte in de woning op. Er is hier een separaat toilet, een trap/kelderkast, een garderobekast en toegang tot zowel de keuken als de woonkamer. De woonkamer is opgedeeld in twee delen door middel van de originele glas-in-lood deuren. Aan de voorzijde is voldoende plek voor een zithoek, bij een sfeervolle open haard met marmeren schouw. De eetkamer heeft eveneens een marmeren schouw, dubbele deuren naar de tuin en een deur naar de keuken. De sobere Bulthaup keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur en geeft eveneens toegang tot de tuin.
De tuin biedt veel privacy, door de mooie beplanting en gunstige ligging. Er groeien hier onder andere vijgen, appels en druiven. De tuin is gelegen op het noorden, toch is hier vanaf half maart tot half oktober altijd volop plek in de zon! Via de achterzijde van de tuin is de garage te bereiken. Mede door de handige vliering biedt deze garage veel opbergruimte. Een pad langs de garage brengt u naar de eigen oprit/ parkeerplaats vóór de garage. Deze is bereikbaar vanaf de Spoorlaan.

Eerste verdieping:
De overloop geeft toegang tot de twee slaapkamers aan de voorzijde (beide voorzien van vaste kasten). De grootste slaapkamer aan deze zijde heeft een deur naar het balkon. De slaapkamer aan de achterzijde is momenteel in gebruik als master bedroom en heeft eveneens vaste kasten en een deur naar de badkamer. Alles is aanwezig in deze wit betegelde badkamer; een ligbad, separate douche en dubbele wastafel. Op de gang bevindt zich een apart toilet.

Tweede verdieping:
Deze verdieping is in 1995 met hulp van de architect Frans Tauber opnieuw ingedeeld. Bij het betreden van deze ruimte valt meteen de lichtinval van de grote dakkoepel op. Er zijn op deze verdieping drie slaapkamers, een waskamer en een tweede badkamer aanwezig. In de waskamer bevindt zich tevens de c.v.-installatie. Vanuit één van de slaapkamers is toegang tot de bergvliering met luik naar het dak.

Bijzonderheden:
– Garage en eigen parkeerplaats;
– Spouwmuurisolatie;
– Tonzon vloerisolatie;
– Dakisolatie;
– HR++ glas met behoud van de originele roedeverdeling rondom;
– Vlakke lichtkoepel voorzien van zonwerend HR++ glas;
– Energielabel A;
– Verwarming en warm water middels HR c.v.-ketel;
– 18 zonnepanelen;
– Krachtstroom i.v.m. elektrisch koken en mogelijkheid tot laden van een elektrische auto;
– Zonnige voortuin;
– Royale achtertuin met volop zomerzon:
– Kortom; een fantastische gezinswoning op een top locatie!

————————————————————————————————————————————————–

At the Molenweg, in a beloved and child-friendly neighborhood, we can offer this mansion with garage and its own driveway.
This spacious home has six bedrooms, two bathrooms and various original details such as stained glass doors. It concerns a 1930s house where the current owners have taken various sustainability measures. This has resulted in an energy label A.

Across the street you will find the entrance to the Broersepark. The Amsterdamse Bos and the restaurants and shops of the Amsterdamseweg are also within walking distance. The old village center and the Amstelveen Stadshart shopping center are also very nearby.

Year of construction 1936, net living area 185 m², gross floor area 243 m², volume 737 m³.

Layout:
Ground floor: through the front garden, where there is enough space for a seat, you’ll enter the house through the original round front door. The tourportal has marble paneling and gives access to the hall. In the hall you’ll immediately notice the space in the house. There is a separate toilet, a staircase /cellar cupboard, a wardrobe and access to both the kitchen and the living room. The living room is divided into two parts by the beautiful stained glass doors. At the front, there is enough space for a sitting area, here is an attractive fireplace with marble mantelpiece. The dining room has a marble mantelpiece as well, double doors to the garden and a door to the kitchen. The neat yet simple Bulthaup kitchen is equipped with various built-in appliances and also gives access to the garden.
The garden offers a lot of privacy due to the beautiful planting and convenient location. An apple tree, vig tree and a grape plant are among the fruits and plants that are growing here. The garden is located on the north, yet with plenty of space in the sun from mid-March to mid-October! The garage can be reached at the rear of the garden. Partly due to the handy attic, this garage offers a lot of storage space. A path along the garage takes you to the private driveway / parking space in front of the garage, which is accessible from Spoorlaan.

First floor:
The landing gives access to the two bedrooms at the front of the house (both with fitted wardrobes). The largest bedroom on this side has a door to the balcony. The bedroom at the rear is currently used as a master bedroom and also has fitted wardrobes and there is a door to the bathroom. In this white tiled bathroom you will find a bath, separate shower and double sink. The toilet on this floor is separated from the bathroom.

Second floor:
This floor was redesigned in 1995 by architect Frans Tauber. When entering this floor, you will inmediately notice the light from the large skylight. There are three bedrooms, a laundry room and a second bathroom on this floor. The central heating system is located in the laundry room as well. From one of the bedrooms there is access to the attic with a hatch to the roof.

Particularities:
– Garage and private parking;
– Cavity wall insulation;
– Tonzon floor insulation;
– Roof insulation:
– HR++ glazing with retention of the original rod distribution all around;
– Flat skylight with sun-resistant HR++ glazing
– Energy label A;
– Heating and hot water through HR central heating boiler;
– 18 solar panels;
– Power flow present suitable for electric cooking and charging an electric car;
– Sunny frontyard;
– Spacious private backyard. with lots of summer sun;
– In short; a fantastic family home in a top location!

Interesse? Plan een bezichtiging!

Bezichtiging inplannen